Loes en Erik in Zuidoost-Azië

Ko Phangan & Ko Tao

Eindelijk weer een update! Na Chiang Mai zijn we naar het Zuiden van Thailand vertrokken voor de wereldberoemde Fullmoonparty op Ko Phangan. Al gauw bleek dat behalve de fullmoonparty, dr onder andereook een halfmoon- en een bluemoonparty zijn. De eerste avond zijn we bij ons resort aan de cocktails gegaan (happy hour!) en het einde van de avond is dan ook niet meer geheel helder. Aan de blauwe plekken en schrammen bij Loes was te zien dat de terugweg niet geheel vlekkeloos is gegaan... De avond voor de fullmoonparty zijn we vast naar de place to be van het eiland gegaan: Hat Rin. Op het eind van de avond vroegen we ons vooral af wat de echte fullmoonparty in moest houden als het nu al zo'n feest was! Onze conclusie een dag later was dat op de fullmoonparty zelf ook veel mensen zijn die het een keer mee gemaakt willen hebben waardoor de sfeer iets minder was maar we hebben toch een erg leuk strandfeest gehad!

Vanuit Ko Phangan zijn we naar Ko Tao gegaan, het duikerseiland! Hier hebben we in vier dagen ons open water scuba diving brevet gehaald waardoor we de eerste avond al meteen tot 1 uur 's nachts met onze neus in de theorieboeken zaten! De tweede dag hebben we in het zwembad allerlei oefeningen gedaan om ons voor te bereiden op de echte duik die de volgende dag plaatsvond. 's Morgens hebben we onze theorie gehaald en 's middags was het dan eindelijk tijd voor onze eerste echte duik in de zee. Erik had wat moeite met naar beneden gaan ivm pijn in zn oren waardoor zijn eerste dag niet zo leuk was maar gelukkig ging dit de tweede dag al veel beter en kon hij eindelijk genieten van al het moois onder water! Op 12meter diepte hebben we oefeningen moeten doen zoals het masker af- en weer opzetten en je regulator (waardoor je ademt) in en uit te nemen. Ook leer je wat je moet doen als je zuurstof op is en dergelijke. Aan het einde van onze vierde duik konden we dan eindelijk ons brevet in ontvangst nemen! 's Avonds hebben we dit uiteraard gevierd met een biertje! We hebben geen foto's van het duiken maar wel een DVD die Hans en Miek mee naar huis hebben genomen.

Vanuit Ko Tao zijn we teruggegaan naar Bangkok waar we zondagavond Miek en Hans getroffen hebben. Onder het genot van een Changbiertje hebben we elkaar op de hoogte gesteld van de laatste ontwikkelingen. De volgende dag zaten we om 7 uur 's ochtends op de fiets! De tocht bracht ons door de smalle straatjes van China Town en langs de rivieren in de buitenwijken van Bangkok Ook zijn we met fiets en al met de trein (door het raam naar binnen!), de longtailboot en de skytrain geweest. De tocht was leuk maar te lang en te veel van hetzelfde. We hebben m afgesloten met een biertje met de andere twee Nederlanders en wie kwamen daar voorbij lopen? DIrk en Wendy! Hoe toevallig in een stad waar zes miljoen mensen wonen! Wel leuk om met zes Horstenaren een biertje te doen aan de andere kant van de wereld...

Foto's volgen later....

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!